Wegbeschrijving naar het gewestelijk secretariaat na de invoering van het circulatieplan in Gent.

Je komt met de wagen naar de vergadering in het gewestelijk secretariaat en dient voordien of nadien GEEN zendingen af te zetten of op te halen.

Je kan kiezen om de wagen te parkeren in parking Reep, Kouter of parking Zuid.

Parking Kouter (P5) (425 plaatsen)

Hoe bereik je parking Kouter?

Vanaf de afrit van de autoweg (B401) of vanaf de Sint-Lievensbrug volg je de Zuidparklaan. Aan het Zuid neem je de Vlaanderenstraat tot aan de Reep, rij naar links langsheen het Laurentplein. Dan naar rechts via Brabantdam en rechtdoor de Vogelmarkt. Rechts vooraan op de Kouter vind je de inrit van de parking.

Vanaf het einde van de Kortrijksesteenweg rechtdoor – of vanaf de IJzerlaan naar links – of vanaf de Charles de Kerchovelaan naar rechts – de Kortrijksepoorstraat in, rechtdoor de Nederkouter ten einde. Naar rechts via de Schouwburgstraat bereik je de ingang van de Kouterparking.

Hoe verlaat je parking Kouter?
Bij het uitrijden neem je naar rechts de Vogelmarkt, rechtdoor de Brabantdam. Via de Kuiperskaai kom je aan het Zuid en zo verder langs het park naar de Ring of oprit autoweg (B401).

Parking Zuid (P3) (1036 plaatsen)
Hoe bereik je parking Zuid?

Vanaf de afrit van de autoweg (B401) of vanaf de Sint-Lievensbrug volg je de Zuidparklaan. Het linkse baanvak leidt je automatisch naar de ingang van de parking.

Hoe verlaat je parking Zuid?
Bij het verlaten van de parking rijd je op de Franklin Rooseveltlaan en kan je de autoweg oprijden of naar de Ring rijden.

Parking Reep (P2) (486 plaatsen)
Hoe bereik je parking Reep?

Vanaf het Zuid volg je de Vlaanderenstraat tot aan de Reep, rij rechts een eindje de Reep in en neem vervolgens verplicht de eerste straat rechts, de Seminariestraat en rij er de parking in (via de helling die vroeger de uitrit was). Opgelet! In de parking zelf is de rijrichting ook omgekeerd, je rijdt er nu in tegenwijzerzin.

Vanaf de Dampoort via de Kasteellaan en rechts de Slachthuisstraat, op het einde rechts de Voorhoutkaai, over de brug en rechtdoor de Gebroeders Van Eyckstraat, even naar rechts de Keizer Karelstraat volgen en dan links de Reep inrijden die je nu ook volgt tot je verplicht links de Seminariestraat moet inrijden. Parking inrijden zoals hierboven.

Hoe verlaat je parking Reep?
Bij het verlaten van de parking rijd je verplicht de Lange Boomgaardstraat in naar links en zo kom je in de Keizer Karelstraat terecht, die je verplicht naar rechts moet inrijden. Via het Sint-Annaplein en ofwel de Lange Violettestraat rij je naar de Ring richting Heuvelpoort, ofwel via de Tweebruggenstraat en Kasteellaan richting Dampoort.

 

Je komt met de wagen naar de vergadering in het gewestelijk secretariaat en dient voordien of nadien WEL zendingen af te zetten of op te halen.
Je kan de wagen nu enkel parkeren in parking Kouter.

Eerste mogelijkheid - Je rijdt vóór de vergadering naar het secretariaat
Opgelet: in de Henegouwenstraat is parkeren enkel toegestaan voor bewoners, maar laden en/of lossen is wel mogelijk.

Vanaf het Zuid volg je de Vlaanderenstraat tot aan de Reep,. Volg het Laurentplein langs de rechtse kant tot je halverwege het plein rechts de Jodenstraat inrijdt. Opnieuw rechts de Gouvernementstraat en nogmaals rechts de Henegouwenstraat. Zo kom je aan de achterzijde van het secretariaat (Henegouwenstraat 123).

Vanaf het einde van de Kortrijksesteenweg rechtdoor – of vanaf de IJzerlaan naar links – of vanaf de Charles de Kerchovelaan naar rechts – de Kortrijksepoorstraat in, rechtdoor de Nederkouter ten einde. Naar rechts via de Schouwburgstraat bereik je de Kouter die je langs jouw rechtse kant volgt. Dan rechts de Vogelmarkt en naar links de Gouvernementstraat in. Via de tweede straat rechts, de Henegouwenstraat kom je aan de achterkant van het secretariaat.

Van het secretariaat naar de parking Kouter rijden
Heel even verder de Henegouwenstraat volgen, naar rechts langsheen de rechtse kant van het Laurentplein. Op het einde van het Laurentplein naar rechts via Brabantdam en rechtdoor de Vogelmarkt. Rechts vooraan op de Kouter vind je de inrit van de parking.

Tweede mogelijkheid - Je rijdt na de vergadering van parking Kouter naar het secretariaat.

Van de parking Kouter naar het secretariaat rijden
Bij het verlaten van parking, naar rechts de Vogelmarkt en naar links de Gouvernementstraat in. Via de tweede straat rechts, de Henegouwenstraat kom je aan de achterkant van het secretariaat.

Van het secretariaat naar huis rijden
Heel even verder de Henegouwenstraat volgen, naar rechts langsheen de rechtse kant van het Laurentplein. Op het einde van het Laurentplein naar links via de Brabantdam. Via de Kuiperskaai kom je aan het Zuid en zo verder langs het park naar de Ring of oprit autoweg.

Parkeerkosten

Parkings "Kouter" en "Zuid"
Beide parkings worden beheerd door Interparking. De parkeerkosten zijn in beide parkings dezelfde. ’s Avonds na 19 uur betaal je voor 2 uur parkeren of meer: 4 euro.
Bij gebruik van de P Card betaal je ’s avonds na 19 uur voor 2 uur parkeren of meer slechts 3 euro. Voor meer info over deze kaart: www.pcard.be

Parking Reep
In deze parking betaal je ’s avonds na 19 uur 3 euro voor 3 uur parkeren. Van zodra je parkeertijd 3 uur overschrijdt betaal je 4 euro.

Circulatieplan Gent

Alle informatie en een routeplanner via deze link Mobiliteitsplan Gent